Stage in Zuid-Afrika, GO Springboks!

Rugby in Zuid Afrika

Rugby is misschien wel de grootste en bekendste sport in Zuid-Afrika. Het land heeft een rijke geschiedenis als het om deze sport gaat. Tegenwoordig is het nationale team niet weg te denken uit de wereldtop van de nationale rugby teams.  Wie aan Zuid-Afrika denkt, denkt ook altijd meteen aan Rugby. De ‘Springbokken’ van Zuid-Afrika zijn een nationale trots en dat mag iedereen weten.

Springbok Stage Afrika Rugby

Geschiedenis

Het nationale team met de bijnaam; ‘The Springboks’ vond zijn oorsprong in 1891 toen het land Zuid-Afrika nog niet bestond en het een officiële kolonie was van het Britse koninkrijk. The British and Irish Lions was de naam van dit team en het speelde in die tijd alleen nog maar tegen regionale teams. Vanaf de onafhankelijkheid van Zuid-Afrika is het team beter en beter geworden met geweldige prestaties in de laatste 30 jaar. In de jaren 90 is het team geboycot door de internationale rugbybond vanwege de apartheid in het Land. Toch won het team meteen na de opheffing van deze boycot de wereldtitel in 1995 en dit was dan ook een bijzonder moment in de Zuid- Afrikaanse sportgeschiedenis en voor de eenheid van het land.

Rugby Zuid Afrika Springbok

Zuid-Afrika op het WK

Elke 4 jaar is er weer een wereldkampioenschap waar Zuid Afrika aan deel zal nemen. De Springboks hebben het dit jaar tot de halve finale weten te schoppen maar moesten helaas uit de weg gaan voor de All Blacks uit Nieuw Zeeland die de titel uiteindelijk ook hebben gewonnen. Het team heeft dus wel  in 1995 in eigen land en in 2007 in Frankrijk de wereldtitel in de wacht gesleept.

Springbok Zuid Afrika Rugby Stage

Maak het mee!

Rugby is een onderdeel van de Zuid Afrikaanse nationale identiteit en als de Springbokken een wedstrijd spelen dan gaat dat niet onopgemerkt. Tijdens een wedstrijd zijn bars en cafés in Zuid-Afrika stampvol en het kijken van een wedstrijd van de Springbokken is een heuse belevenis. Liters bier vloeien voor, tijdens en na de wedstrijd, liederen worden gezongen en de passie voor de sport is voelbaar. Als je naar Zuid-Afrika gaat dan is het kijken van een rugby wedstrijd van de Springbokken een echte aanrader. Proef de sfeer van de Zuid-Afrikaanse rugby cultuur tijdens je stage door een kroeg te bezoeken als de Springbokken weer een wedstrijd spelen of ga naar het stadion om het met eigen ogen te zien!