Een Stage in Zuid-Afrika? Vergeet niet te Braaien!

Een Stage in Zuid-Afrika? Vergeet niet te Braaien!

Een van de meest lekkere en leuke dingen om te doen in Zuid-Afrika is barbecueën. In de Zuid-Afrika wordt dit Braaien genoemd en het is razend populair. Braai is Afrikaans voor barbecue en het vlees dat op de Braai wordt gegooid noemt men Braaivleis. Tijdens de wintermaanden in Nederland staan de Braaien in Zuid Afrika te gloeien in de warme Zuid-Afrikaanse zon.  Het sissende geluid van de stukken vlees die bakken op de gril met op de achtergrond een muziekje in de brandende zon is dan ook wat de braai kenmerkt. Meestal is het niet alleen vlees wat er genuttigd wordt er mag altijd ook een heerlijk biertje of wijntje bij gedronken worden. Braaien gaat dan ook niet alleen om het eten of drinken, braaien wordt vaak ook meer gezien als een sociale activiteit die je doet met kennissen, vrienden of familie.

Braaien in Afrika

De term ‘Braai’ komt oorspronkelijk van de (Nederlandse) blanke Afrikaanse boeren die in de vroege jaren naar Zuid- Afrika geëmigreerd zijn en zin hadden in een lekker stukje vlees van de gril. Vandaag de dag is het een bekend fenomeen in Zuid-Afrika en doet haast iedereen het in de weekenden tijdens de warme zomer maanden.  Er is zelfs een Nationale Braaidag die op 24 september wordt gevierd. Op die dag staat de braai centraal en geniet heel Afrika van een lekker stukje vlees van de braai.  Zuid-Afrika heeft de nobel prijs winnaar Desmond Tutu aangewezen als  beschermheilige van deze nationale dag en de dag heeft zelfs een eigen volkslied.

De soorten ‘Braaivleis’ die men meestal op de braai gooit zijn boerenwors (boerenworst), mielies (mais), socaties(lamsspiesjes), biefstuk, en lamskoteletten.  Daarnaast eten Zuid-Afrikanen ook graag vis of schaal en schelpdieren.

Braaien op je Stage

Niks is dan ook beter dan na je stage een lekkere boerenwors, mielies of biefstuk op de braai te gooien met een drankje erbij en te gaan genieten van het eten, het drinken en het zonnetje. Stage- Afrika kan een stage voor jou regelen waarbij je naast je stage ook kan genieten van deze typische Zuid-Afrikaanse activieteit.  Als je meer wilt weten over de Braai kijk dan op Braai.com. Voor meer informatie over stages in Zuid-Afrika ben je hier aan het juiste adres!