BELLEN EN INTERNETTEN TIJDENS JOUW STAGE IN ZUID-AFRIKA

BELLEN EN INTERNETTEN TIJDENS JOUW STAGE IN ZUID-AFRIKA

Bellen en internetten tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. Go Stage Afrika is een stage bemiddelingskantoor die jou helpt bij jouw stage in Zuid-Afrika voor het zoeken naar een accommodatie en helpt bij een auto huren. Ook zijn wij er voor jouw als er iets is.
Alles is geregeld en eindelijk ga jij stage in Zuid-Afrika lopen.
Nu is het wel belangrijk dat je bereikbaar blijft tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. Daarom is het makkelijkste om een Zuid-Afrikaanse prepaid simkaart te kopen en je niet een toren hoge rekening hebt van je Nederlandse provider, tijdens jouw stage in Zuid-Afrika.

stage-in-zuid-afrika-bellen

HOE KAN JE EEN ZUID-AFRIKAANSE PREPAID SIMKAART KOPEN?

Wanneer je geland bent wil je natuurlijk meteen iedereen berichten dat je er bent en dat jouw stage in Zuid-Afrika avontuur kan beginnen. Op het vliegveld zijn daarom ook twee telefoonshops waar je een prepaid kaartje kan kopen. De ene shop heet Vodacom en de andere MTN. Vodacom is hetzelfde als de Nederlandse Vodafone. Maar voordat je gaat stressen welke dan van deze twee het goedkoopste is, kunnen wij nu al vertellen dat dit niet nodig is. Het voordeel is namelijk dat deze twee telefoonshops dezelfde prijzen hanteren. Het maakt dus niet uit welk van twee je kiest. Als je aankomt voor jou stage in Zuid-Afrika ga je dus naar de telefoonshops en hier koop je eerst een nieuwe simkaart. Deze is 20 Rand wat omgerekend ongeveer € 1,30 is (ligt eraan wat de wisselkoers is op het moment).Daarna kan je hierop zoveel bel minuten zetten wat je maar wil. Wanneer je tijdens je stage in Zuid-Afrika ook met dit nummer naar Nederland gaat bellen zou ik je aanraden om er minstens 300 Rand bel minuten op te zetten, omdat naar Europa bellen meer kost.

stage-in-zuid-afrika-prapaid-simkaart-telkom-vodacom-mtn-cellc

INTERNET OP JE TELEFOON

Wil je ook bereikbaar zijn met Whatsapp tijdens jouw stage in Zuid-Afrika dan kan je data kopen voor je telefoon. Als je dit meteen wil doen als jij geland bent voor jouw stage in Zuid-Afrika, is geen probleem, dit kan ook bij Vodacom of MTN shop doen op het vliegveld. Je kan dit doen doormiddel van GB kopen per maand. Hou er wel rekening mee tijdens jouw stage in Zuid-Afrika dat de GB per maand gaan en de eind van de maand op moeten zijn. Als jij tijdens jouw stage in Zuid-Afrika data op je telefoon laat zetten is dit ook handig als je de gps van je telefoon nodig hebt om ergens naar toe te rijden. Om toch in contact te blijven met je vrienden in Nederland tijdens jouw stage in Zuid-Afrika kan je voor je Whatsapp je Nederlandse nummer behouden. In de tabel hieronder zie je een voorbeeld van Vodacom met de prijslijst voor data.

stage-in-zuid-afrika-data-vodacom

DONGEL MET INTERNET VOOR IN JE APPARTMENT

Tijdens jouw stage in Zuid-Afrika huur je een eigen appartement. Hier wil je natuurlijk ook wifi hebben. In Zuid-Afrika kan je hiervoor een dongel kopen. Een dongel in een kleine wifi hotspot uitzender die wifi uitzend naar laptops, iPads, telefoon en alle andere apparaten die wifi kunnen ontvangen. Maar hoe kan je een dongel kopen tijdens jouw stage in Zuid-Afrika? Als je bent aangekomen in jouw appartement voor jouw stage in Zuid-Afrika kan je naar alle telefoonwinkels gaan die bij jou in de buurt zijn. Een paar bekende namen hier zijn Vodacom, MTN, Telkom en Cellc. Als je in de telefoonwinkel staat kan geef je aan dat je een dongel wil kopen maar eerst wil kijken hoe het signaal in jouw appartement tijdens jouw stage in Zuid-Afrika is. Het personeel in de telefoonwinkel geeft jou dan een simkaart met data mee die je zelf kan testen of het signaal sterk genoeg is in jouw appartement tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. Is dit het geval dan ga je terug naar de telefoonwinkel en kan je een dongel kopen. Is het signaal niet sterk genoeg dan kan je gerust naar een andere telefoonwinkel gaan en kijken of het signaal van deze provider beter is. Hieronder zie je een voorbeeld van een dongel.

stage-in-zuid-afrika-dongel

Zo blijf jij tijdens jouw stage in Zuid-Afrika bereikbaar!

Dit zijn de handige tips voor het bellen tijdens jouw stage in Zuid-Afrika van Go Stage Afrika, het bemiddelingskantoor voor het helpen voor een stage of vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika.