Leefkosten tijdens jouw stage in Zuid-Afrika

Leefkosten tijdens jouw stage in Zuid-Afrika

Leefkosten tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. Eindelijk is het zover jij gaat stage in Zuid-Afrika lopen! Maar nu is altijd de grote vraag wat gaat mij dit allemaal kosten om stage in Zuid-Afrika te lopen. Wij van Go Placements hebben voor jou een begroting gemaakt wat jij gemiddeld kwijt bent per maand, tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. Go Placements is een stage bemiddelingskantoor die jou helpt bij jouw stage in Zuid-Afrika voor het zoeken naar een accommodatie en helpt bij een auto huren. Ook zijn wij er voor jouw als er iets is.

Accommodatie

Wij van Go Placements regelen tijdens jouw stage in Zuid-Afrika een accommodatie. Deze kunnen erg in prijs verschillen. In Kaapstad is er voor iedereen wat, Wil je echt in Kaapstad de stad zelf wonen tijdens jouw stage in Zuid-Afrika, dan moet je gaan denken aan een maandelijkse huur van €500,- tot €700,- voor één slaapkamer. Ga je samen met iemand naar Kaapstad voor jullie stage in Zuid-Afrika, dan is het goedkoper om samen een accommodatie te huren. De prijzen voor een twee slaapkamers is dan €700,- en hoger. Wil je echt in Kaapstad verblijven tijdens jouw stage in Zuid-Afrika maar die prijzen zijn voor jou te hoog, dan hebben wij ook goedkoper accommodaties. Deze zitten dan in een huis waar meer studenten wonen, waar je wel je eigen slaapkamer hebt, maar de woonkamer, keuken en badkamer moet delen. Hiervan is de prijs €350 tot €450,-. Ga je in een gebied buiten Kaapstad maar ongeveer 10 tot 30 min rijden van de stad, scheelt je ook al veel geld. Hier betaal je voor een één slaapkamer appartement € 400,- tot € 500,- en voor twee slaapkamers € 600,- tot € 700,- .In Zuid-Afrika is het normaal om buiten de huur prijs van je accommodatie zelf de elektriciteit te kopen. Die is ongeveer voor een één slaapkamer accommodatie ongeveer €30,- per maand en voor een twee slaapkamer accommodatie ongeveer €60,- per maand. Als je in een slaapkamer hebt in een gezamenlijk huis dan zit de elektriciteit er wel bij. Ook moet je rekening houden met de Wifi. Deze is niet standaard in de accommodatie en moet gekocht worden samen met een dongel hotspot. Voor 10 GB in de maand betaal je 599 Rand bij Vodacom. Om te bellen en sms’en tijdens jouw stage in Zuid-Afrika moet je air time kopen. voor 100 rand heb je genoeg om een maand mee te kunnen bellen en sms’en. Meer informatie over bellen, sms’en en WIFI voor in jou in jouw accommodatie, verwijs ik je door naar de blog “BELLEN EN INTERNETTEN TIJDENS JOUW STAGE IN ZUID-AFRIKA”.

stage-in-zuid-afrika-accomodatie

Eten en drinken

Voor tijdens jouw stage in Zuid-Afrika moet je natuurlijk ook boodschappen doen. Er zijn hier in Zuid-Afrika een paar verschillende supermarkten. De Spar, Woolworth, Pick n Pay en Checkers. Het maakt niet echt uit waar je boodschappen doet tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. Kijk gewoon welke het dichtstbijzijnde is. De kosten ongeveer per maand voor je boodschappen zijn € 200,-. Natuurlijk wil je ook stappen en gezellig uit eten tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. Hiervoor betaal je ongeveer € 170,- per maand. Voor vrijtijd hebben wij een budget opgesteld van € 200,- per maand. Dit is voor uitjes die je gaat doen tijdens jouw stage in Zuid-Afrika

stage-in-zuid-afrika-eten-drinken-uitgaan-vrijtijd

Huurauto

Om ergens te komen is het handig om een auto te huren tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. Go Placements heeft een contract met een autohuur bedrijf, om het ook voor de studenten tot en met 24 jaar betaalbaar te houden. Voor een maand autohuur betaal je 5500 Rand dat is ongeveer € 370,- (ligt eraan wat de wisselkoers is op het moment). Dit is voor ongelimiteerde km en als je schade rijdt betaal je tot 5500 Rand. De benzine voor in je huurauto tijdens jouw stage in Zuid-Afrika is erg goedkoop. Voor één liter benzine betaal je ongeveer 13 Rand. Dit is € 0,85. (verschild per regio in Zuid-Afrika en ligt eraan wat de wisselkoers is op het moment).

stage-in-zuid-afrika-huurauto

Leefkosten per maand tijdens jouw stage in Zuid-Afrika

Hieronder hebben wij van Go Placements een begroting gemaakt voor jou, voor tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. (Alle prijzen die hieronder gemeld worden zijn gemiddeld en per maand)
(Het ligt er ook aan of je een auto huurt en of je in Kaapstad zelf gaat wonen)
Accommodatie inclusief elektriciteit en WIFI    € 650,- stage-in-zuid-afrika-geld
Boodschappen                                                            € 200,-
Uit eten en uitgaan                                                   € 170,-
Vrijtijd                                                                          € 200,-
Huurauto                                                                     € 370,-
Benzine                                                                        € 100,-
———————————————————————————
Totaal                                                                           € 1.690,-