Top 10 van bijzonderheden die je echt moet zien tijdens jouw stage in Zuid-Afrika

Top 10 van bijzonderheden die je echt moet zien tijdens jouw stage in Zuid-Afrika

Top 10 van bijzonderheden die je echt moet zien tijdens jouw stage in Zuid-Afrika! Tijdens jouw stage in Zuid-Afrika wil je natuurlijk ook leuke activiteiten doen. Go Stage Afrika is een stage bemiddelingskantoor die jou helpt bij jouw stage in Zuid-Afrika voor het zoeken naar een accommodatie en helpt bij een auto huren. Ook zijn wij er voor jouw als er iets is.

Hieronder hebben wij van Go Placements een top 10 opgesteld van bezienswaardigheden die jij echt moet doen en zien tijdens jouw stage in Zuid-Afrika.

Nummer 1: De Garden route rijden

De Garden route is één van de bekendste routes van Zuid-Afrika en zeker aan te raden om deze te gaan rijden tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. De Garden route wordt ook wel de Tuinroute genoemd. De meningen over het begin- en eindpunt zijn nogal verdeelt maar wij denken dat hij begint bij Mossel Bay en eindigt ongeveer bij Jeffrey’s Bay. Maar al rij je een klein stukje verder dat maakt niet uit de hele route is zeker prachtig. Je rijdt onder anderen langs Knysna een bosrijke gebied, George de golfstad van de Westkaap, Wilderness wat bekend staat om zijn mooie stranden en Plettenberg Bay met zijn kristalblauwe water en witte stranden. Onderweg verandert het landschap continu en blijf je ogen uitkijken.

stage-in-zuid-afrika-garden-route

Nummer 2: Tafelberg

Als je naar Kaapstad gaat, moet je zeker een bezoek hebben gebracht aan de Tafelberg. Dit is echt iets wat je moet zien tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. Deze berg heeft zijn naam te danken doordat het boven op de berg plat is en je er makkelijk kan lopen. De berg is 1050 meter hoog. Je kan op twee manieren naar boven. Of je gaat met de kabelbaan of je kan hem zelf beklimmen. Als je hem zelf gaat beklimmen doe dit wel vroeg in de morgen want dan is het nog lekker koel. Ook als je met de kabelbaan omhoog gaat zou je al vroeg in de rij moeten staan anders kan je zo twee uur moeten wachten. Een kaartje kost voor volwassen retour 240 Rand. Hieronder is een overzicht te zien van de tijden van Tafelberg.

stage-in-zuid-afrika-tijden-tafelberg

stage-in-zuid-afrika-tafelberg

 

Nummer 3: Robbeneiland

Als je aan Zuid-Afrika denkt denk je ook meteen aan Nelson Mandela, ex-gevangen van Robbeneiland. Deze gevangenis was gebouwd voor politieke tegenstanders. Een rondeleiding op het eiland wordt gegeven door ex-gevangen die alles erg interessant vertellen en wat een bezoek nog leuker maakt. Je moet hier zeker heen gaan als je in Zuid-Afrika bent om de geschiedenis nog beter van het land te kunnen begrijpen. Een kaartje kost 320 Rand en de boot vertrek vanaf Nelson Mandela Gateway in de V&A Waterfrond op de tijden 09:00 uur, 11:00 uur, 13:00 uur, 15:00 uur en in de zomerperioden ook om 17:00 uur. Hou er wel rekening mee dat je dit uitje plant aan de begin van je stage in Zuid-Afrika, want met slecht weer of harde wint kan het geannuleerd worden.

stage-in-zuid-afrika-robben-eiland

Nummer 4: Lion’s Head

Iedereen heeft het natuurlijk over de bekende Tafelberg maar vergeet zeker niet Lion’s Head te beklimmen tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. De klim is ongeveer 45 – 60 minuten waarbij je de hele tijd een 360 graden view hebt over Kaapstad. Om op de top van Lion’s Head te komen moet je deze hike, maar ga wel vroeg in de ochtend voor zonsopgang of voor zonsondergang. want anders is het veel ste heet. Ga je net voor zonsondergang Lion’s Head beklimmen neem dan voor de terugweg wel een zaklamp mee want je loopt in het donker terug en is de weg minder goed zichtbaar.

stage-in-zuid-afrika-lions-head

Nummer 5: Chapman’s Peak

Dit is één van de mooiste kust routes die je zeker hebt moeten rijden tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. De negen kilometer en 114 bochten weg kan je op verschillende manieren bewonderen. Je kan deze met de auto, fiets, joggend of lopend afleggen. Het verbind de plaatsen Hout Bay en Noordhoek met elkaar en het heeft een adembenemend mooi uitzicht over de zee en de bergen Dit is ook de weg naar Kaap De Goede Hoop. Het is wel een tol weg, auto’s betalen 40 Rand voor een one-way ticket. Aan de route zijn verschillende picknick punten aangelegd waar je kan stoppen en een heerlijke lunch kan houden. Neem wel zelf een gevoelde picknick mand mee. Hou er wel rekening mee met slecht weer wordt de weg afgesloten.

stage-in-zuid-afrika-chapmans-peak

Nummer 6: Kaap Die Goeie Hoop

Wat natuurlijk niet kan ontbreken tijdens jouw stage in Zuid-Afrika is een foto bij Cape Of Good Hope, of terwijl Kaap Die Goeie Hoop. Veel mensen denken is dat Cape Point het Zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika is maar dit is niet zo. Dat punt ligt nog zo 300 kilometer verderop bij Cape Agulhas. Wel is Cape Point het meest zuidwestelijke punt van Zuid-Afrika en dit is natuurlijk ook bijzonder. Een kaartje voor het park kost voor volwassenen 125 Rand en is geopend van oktober tot en maart van 06:00 uur tot 18:00 uur en van april tot september van 07:00 uur tot 17:00 uur.

stage-in-zuid-afrika-kaap-die-goeie-hoop

Nummer 7: Zuid-Afrikaanse Pinguïns

Als je denkt dat pinguïns alleen in koude gebieden leven heb je het mis. In Zuid-Afrika heb je ook pinguïn die je kan spotten. Dit moet je zeker doen tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. De pinguïns leven op het starnd bij Boulder’s Beach en Betty’s Bay. Hier zijn speciale plekken aangelegen waar je ze kan spotten. Bij Boulder’s Beach betlaan je voor volwassen 60 Rand en kan je doormiddel van een wandelpad af te lopen een paar duizend Zuid-Afrikaanse pinguïns zien maar nadeel hiervan is, hier staan honderden mensen die ook de pinguïn willen spotten of je gaat even verderop naar een privéstrandje. Bij Betty’s Bay betaal je 20 Rand om de pinguïns te spotten en hier is het aanzienlijk rustiger.

stage-zuid-afrika-zuid-afrikaanse-pinguins

Nummer 8: Wijn proeven

Ook wat zeker een aanrader is om tijdens jouw stage in Zuid-Afrika te doen in een wijn tour doen. Zo ga je met een privé gids of zelf langs allemaal verschillende wine estates in Stellenbosch en Franshoek. Bij veel wijnhuizen kan je ook lunchen en/ of dineren en genieten van heerlijke wijntjes en van een prachtig uitzicht. Wij van Go Placement kunnen dit voor jou regelen als jij dit wil tijdens jouw stage in Zuid-Afrika.

stage-in-zuid-afrika-wijn-toure

Nummer 9: Walvissen spotten

Als je aan Hermanus denkt, denk je ook meteen aan walvissen. Hier zijn in de herfstmaanden augustus tot en met november veel groepen walvissen te zien. Dit wil je natuurlijk niet missen tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. Na die maanden wordt de kans kleiner dat je de walvissen kan spotten maar ze zijn er nog steeds je moet alleen wat meer geluk hebben. Hermanus is ongeveer 1,5 uur rijden van Kaapstad.

stage-in-zuid-afrika-walvissen-spotten

Nummer 10: Kirstenbosch Botanical Garden

Als je van natuur houdt is het zeker een aanrader om tijdens jouw stage in Zuid-Afrika een bezoek te brengen aan Kirstenbosch Botanical Garden. Hier komen veel locals naar toe om gezellig met ze alle te picknicken en om over de Boomslag te lopen. Een prachtige loopbrug die dwars door het gebied gaat en speciaal is aangelegd voor het 100-jarige bestaan van het Nationale park. In de zomermaanden worden in het park openluchtconcerten gegeven waar heel veel mensen op af komen. Je moet dit zeker een keer hebben bijgewoond tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. Het park is geopend van maandag tot en met zondag in de maanden september tot en met maart: 08:00 uur tot 19:00 uur en in april tot en met augustus: 08:00 uur tot 18:00 uur.

stage-in-zuid-afrika-kirstenbosch-botanical-garden

Deze 10 bezienswaardigheden moet je zeker gezien en gedaan hebben tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. De top 10 staat in willekeurige volgorde dus één is niet leuker dan tien.

Tip: Wil je makkelijk alle hoogtepunten van Kaapstad zien, dan kan je ook een Hop On Hop Off bus pakken. Een kaartje voor één dag kost 190 Rand een kaartje voor twee dagen kost 290 Rand. Deze zijn te koop in de bus of bij de tour office in V&W Waterfrond of 81 Long Street.