Geld besparen tijdens jouw stage in Zuid-Afrika

Geld besparen tijdens jouw stage in Zuid-Afrika

Geld besparen tijdens jouw stage in Zuid-Afrika. Als jij stage in Zuid-Afrika gaat lopen is het altijd mooi meegenomen als je wat geld kan besparen voor deze trip. Aangezien je toch voor een paar maanden weg gaat en je niet in Zuid-Afrika mag werken, is het handig om te weten hoe je toch geld kan verdienen. Go Stage Afrika is een stage bemiddelingskantoor die jou helpt bij jouw stage in Zuid-Afrika voor het zoeken naar een accommodatie en helpt bij een auto huren. Ook zijn wij er voor jouw als er iets is.

Hieronder vijf handige tips om wat geld te besparen tijdens jouw stage in Zuid-Afrika.

Nummer 1: Studenten reisproduct stopzetten

Als je naar het buitenland gaat om te studeren of stage te lopen vergeet dan niet je studenten reisproduct stop te zetten. Hier heb je tijdens jouw stage in Zuid-Afrika toch niks aan. Als je onderwijsinstelling een verklaring ondertekend met de datums dat je in het buitenland bent, krijg je een maandelijkse vergoeding. Deze verklaring kan je vinden op de site van DUO. Je kan heel gemakkelijk je OV zelf stopzetten bij een oplaad apparaat van de OV chipkaart. Zet wel op tijd je OV stop. Deze moet stopgezet zijn voor of op de 5e werkdag van de maand maar je mag vanaf de eerste dag van de maand al niet meer reizen met je OV.

stage-in-zuid-afrika-ov-stopzetten

Nummer 2: Uitwonende beurs aanvragen

Voor jouw stage in Zuid-Afrika kan je een uitwonende beurs aanvragen. Dit kan alleen wanneer je nog bij je ouders woont en een inwonende beurs hebt. Regel dit ook op tijd, wanneer je nog thuis bent, want duo heeft minstens acht weken nodig om het uit te zoeken. Wat je voor het aanvragen van een uitwonende beurs nodig hebt zijn je Zuid-Afrikaanse adres waar je gaat verblijven en de datums waarop je weg bent. Je kan dit zelf regelen op de site van Mijn Duo bij het kopje ‘studenten hbo of universiteit’ en dan naar onder scrollen stoppen bij Buitenland en dan aanklikken ‘tijdelijk in het buitenland’.

Nummer 3: Je eigen kamer onderverhuren

Heb je al een uitwonende beurs en woon je op kamers, kan je ook jouw kamer onderverhuren in de perioden dat je stage in Zuid-Afrika loopt. Dit is ook weer een mooi inkomen voor jou tijdens jouw stage in Zuid-Afrika.

stage-in-zuid-afrika-kamer-onder-verhuren

Nummer 4: De grote uitgavenen delen

Als je samen stage gaat lopen in Zuid-Afrika is het goedkoper om samen accommodatie en een auto te huren. Zo bespaar je een hoop geld en kan je weer aan andere leuke dingen uitgeven. Ook is het als je gaat rondreizen goedkoper om een backpackers hostel te boeken. Je slaapt dan met meerdere mensen op een slaapzaal en je deelt de badkamer en wc. Dit scheelt een hoop geld en de hostels zijn veilig.

Nummer 5: VAT terugvragen op het vliegveld

Je kan tijdens jouw stage in Zuid-Afrika de TAX(BTW) terugvragen van goederen die je gekocht hebt. Denk hierbij aan kleren, souvenirs, elektronica, alles wat je mee terug kan nemen naar Nederland. Het gaat hierbij dus niet om hotel overnachtingen, huurauto en eten. Het moet een bedrag zijn van minstens 250 rand en maximaal 3000 rand om het meteen terug te krijgen, is het hoger dan moet je even aan paar weken wachten want, het moet dan via de douane worden aangevraagd en even later wordt het op je rekening gestort. Je moet er wel wat voor doen. Het gaat om goederen die je de laatste 90 dagen van jouw stage in Zuid-Afrika hebt gekocht. (Dus koop niet meteen iets heel duurs in de begin van jouw stage in Zuid-Afrika perioden als je er langer bent dan 90 dagen want dan kan je de TAX niet terugvragen)Als je de goederen koopt vragen in de winkel of er TAX inclusief is en of je deze kan terugvragen op het vliegveld. Als dit zo is weet de winkel hier meteen alles vanaf. Ze geven jou dan twee bonnetjes die ze aan elkaar vast nieten. Op deze bonnetjes moet het adres van de winkel staan en jouw adres. Bewaar de bonnetjes goed! Op de begaande grond van de vertrekhal voor de douane, bevindt zich een kantoor met de naam VAT Refund Office. Hier ga je naartoe en geef je al de bonnetjes van de gekochte goederen en moet je de gekochte goederen kunnen tonen. Dus stop niet alles onderop in je koffer maar bovenop. Het is wat werk maar zo krijg je wel geld terug.

stage-in-zuid-afrika-TAX

Wij van GO Placements hopen dat je zo wat geld kan besparen tijdens jouw stage in Zuid-Afrika!