Vervoermiddelen tijdens jouw stage in Kaapstad

Vervoermiddelen tijdens jouw stage in Kaapstad

Vervoermiddelen tijdens jouw stage in Kaapstad. Tijdens jouw stage in Kaapstad zijn er verschillende mogelijkheden van vervoersmiddelen. In deze blog hebben wij er een paar voor jou op een rijtje gezet. Ook zeggen wij wat de veilige manier is om van A naar B te komen voor jou tijdens jouw stage in Kaapstad. Go Stage Afrika is een stage bemiddelingskantoor die jou helpt bij jouw stage in Zuid-Afrika voor het zoeken naar een accommodatie en helpt bij een auto huren. Ook zijn wij er voor jouw als er iets is.

Huurauto

Zuid-Afrika is groot daarom is nog steeds het makkelijkste en het veiligste om een auto te huren tijdens jouw stage in Kaapstad. Zo kan je makkelijk verplaatsen en zie je erg veel van het land als je erop uit gaat. Vind je het toch aan de dure kant om een auto te huren tijdens jouw stage in Kaapstad, kan je ook met mede studenten die op dat moment stage in Kaapstad lopen een auto delen. Let natuurlijk wel erg op het verkeer in Zuid-Afrika tijdens jouw stage in Kaapstad, de cijfers van verkeersongevallen liegen er niet om, dus wees niet te enthousiast in het verkeer. Ook neem altijd genoeg water en eten mee want als je in de file komt te staan kan het soms heel erg lang gaan duren voordat deze is opgelost.stage-in-kaapstad-auto-huren

Taxi

In Kaapstad rijden er ook erg veel verschillende soorten taxi’s maar deze zijn niet allemaal even veilig. Een officiële taxi company of Uber zijn wel twee veilige manieren om mee te reizen. De officiële taxi company staan bij het vliegveld dus hier kan je gerust gebruik van maken, spreek van te voren wel een duidelijke prijs af en laat de taxi chauffeur de meter aan zetten. Een Uber kan je bestellen via de Uber app. Deze kan je downloaden op je telefoon. Om de Uber app te gebruiken en een Uber te bestellen heb je wel data nodig op je telefoon. Maar de Uber is zeker veilig op te pakken tijdens jouw stage in Kaapstad.

stage-in-kaapstad-uber

Taxibusjes

In heel Zuid-Afrika rijden er taxibusjes rond. Dit zijn witte busjes met de kleuren van de Zuid-Afrikaanse vlag erop. Ze vallen snel op in het verkeer, want deze rijden erg onbeschoft. Als je eens zo taxibusje wil pakken vraag eerst in de omgeing over de veiligheid van die regio, vraag aan de locals de handgebaren, de routes en de prijzen. De meningen over de veiligheid van een taxibusjes is erg verdeelt, maar wees altijd op je hoede tijdens jouw stage in Kaapstad.

stage-in-kaapstad-taxibusje

Trein

Wij van Go Placements raden het zeker af om tijdens jouw stage in Kaapstad de trein te pakken. Treinstations in Zuid-Afrika zijn erg onveilig en er lopen veel zakkenrollers rond. Als je toch tijdens jouw stage in Kaapstad een trein wil pakken, pak dan een toeristische trein. Ga altijd met een groep en koop een 1e klas kaartje. Maar pas erg goed op je spullen.

stage-in-kaapstad-trein

Bus

In Kaapstad rijden er natuurlijk ook bussen. Deze zijn tijdens de spits goed te gebruiken maar ligt wel aan het traject. Blijft hij in de stad is het veilig gaat hij daarbuiten kan het onveilig worden. Weet goed waar je heen moet en vraag van te voren aan de locals wat het bustraject is en wat de veiligheid daarvan is. Is de route niet veilig pak dan een Uber. In het donker raden wij af om op het busstation te komen, dan is het er erg onveilig, zorg er daarom voor dat je voor het donker op je bestemming bent.

Fiets

Tijdens jouw stage in Kaapstad zou je ook de fiets kunnen pakken naar jouw stage. Maar dit rijden wij af. De wegen zijn slecht, er is geen fietspad en het is verschrikkelijk druk. Scooter Heb je een motorrijbewijs kan je tijdens je stage in Kaapstad ook een scooterhuren. Deze hebben in Zuid-Afrika een motorkenteken. Zeker tijdens de spits en het drukke verkeer is dit erg makkelijk. Een scooterhuren is iets goedkoper dan een autohuren.

Lopen

Tijdens je stage in Kaapstad kan je in de stad de dicht bezijden gelegenheden ook lopend doen. Maar loop wel altijd overdag en met meerdere mensen. Loop ook in drukke starten waar veel mensen zijn en weet waar je naartoe moet. Ga niet lopen met je telefoon in je handen. Als je ’s avonds weg moet pak dan een Uber en ga niet lopen.