Studenten Accommodatie Zuid Afrika

Studentenhuisvesting is een onderdeel van een stage in Afrika. Go Internships heeft een portfolio van huizen die de stagiaires comfort, ruimte en een thuis ver van huis te bieden heeft. De accommodaties worden ook gescreend om veilig te zijn, en hebben vaak een 24-uurs bewaking!

Ligging

Wij bieden studentenhuisvesting in een redelijke nabijheid van de stage zelf. Wanneer dit niet mogelijk is, zorgen we ervoor dat de huizen bereikbaar zijn via het openbaar vervoer route zoals My Citi Bus in Kaapstad of in de buurt van de Gautrain in Johannesburg. Verder raden wij altijd aan om tijdens je stage een auto te huren zodat je flexibel bent.

Huur Prijzen

Veel Internationale studenten denken dat studentenhuisvesting in Zuid-Afrika goedkoper zal zijn dan Europa vanwege hun sterkere munt. Hierbij moet worden vermeld dat gebieden zoals Kaapstad, waar een grote vraag is naar woningen van lokale en buitenlandse investeerders, waardoor het besturen van huisvesting moeilijk en relatief duur is. Johannesburg bijvoorbeeld, worden de huizen gebouwd achter grote muren. Hierdoor zie je veel landgoederen met 24/7 beveiliging service wat een veilig gevoel geeft om te wonen voor een Zuid Afrikaan. Dit heeft ook als gevolg dat de prijzen weer zullen stijgen.

Waarde voor je geld

Wat stagiaires kunnen verwachten is dat er een grotere verscheidenheid aan huisvesting is in Europa voor dezelfde prijs, zelfs wanneer omgerekend naar de lokale munt. Dus voor een fatsoenlijke huurprijs in Kaapstad, bijvoorbeeld, voor een enkele, volledig ingerichte, individueel appartement, een stagiair zou R7000 (450 euro) kunnen verwachten in de middenklasse gebieden van Kaapstad. Dubbele kamer appartementen zou zijn in de prijsklasse vanaf R9000 (800 euro) wat je dus met iemand kan delen. Beide opties zouden volledig ingericht. Het loont het in sommige gevallen dus om te delen. Voor een studentenkamer kan je bij ons terecht voor ongeveer 300 euro en hoger/luxer.
834833757_4_644x461_2-bedroom-apartment-for-sale-zonnebloem-cape-town-r-135000000-property

Delen voor de lagere budgetten

Goedkopere tarieven zijn beschikbaar als een stagiair graag een laag comfort studentenhuis wil delen, je zou dan prijzen kunnen verwachten van R3500 (250 euro) voor slechts de eenpersoonskamer. De keuken, woonkamer en badkamer zou gemeenschappelijk of gedeeld worden. We zullen dit niet adviseren omdat wij vinden dat comfort en locatie belangrijk is voor je stage periode.

stage kaapstad

Problemen met korte stage periodes

Korte termijn verhuur zijn ook een probleem in Zuid-Afrika. Zuid-Afrikanen sluiten graag jaarcontracten af om zoveel mogelijk zekerheid te hebben. Het probleem wordt opgelost door een groot portfolio van GO Internships. Wij nemen het risico van langere contracten en kunnen zodoende meerdere studenten per jaar van huisvesting voorzien. In de praktijk zien we dat gemiddeld een stage varieert tussen de 3-6 maanden. Wij adviseren dan ook om duidelijk te zijn over je stage periode.
stage zuid afrika

Laat ons voor JOU zorgen!

GO placements zal in het intake gesprek jouw wensen bespreken. We hebben het grootste portfolio aan huizen in Zuid Afrika en kunnen je zeker helpen. We hebben een kantoor in Zuid Afrika dus kunnen je altijd lokaal assisteren. Wij snappen dat je een student bent en regelen daarom een leuke, betaalbare studentenhuisvesting tijdens jouw stage in Zuid Afrika.

stage Kaapstad door GO placements
stage Kaapstad door GO placements