Waarom stage in het buitenland?

Er zijn vele redenen waarom een stagiair zou besluiten om op een stage in het buitenland te gaan. Jij als student zult leren te leven in een vreemde omgeving, een ander land te zien en te leren van een andere cultuur. Hierdoor kan je tijdens een stage in het buitenland dus samenwerken met andere collega’s wat je in je carriere altijd nodig zult hebben.

Het land waar jij als student uiteindelijk heen wilt gaan zal anwoord geven op de vraag: “Waarom stages in het buitenland?”. De wereld heeft veel verschillende landen met veel verschillende economieën welke in verschillende stadia van ontwikkeling verkeren. Zijn er internationale organisaties in die regio? Kan ik de lokale taal spreken? Zal dit een positieve invloed hebben op mijn CV?

Planning

Planning is erg belangrijk bij het overwegen van een stage in het buitenland. Het is het beste om een stage bureau zoals Go Stage, jou te laten helpen met je stage bemiddeling, studentenhuisvesting, autoverhuur, en reisplanning. Op deze manier zal de ervaring onvergetelijk zijn! Het is van belang om zo vroeg mogelijk aan te melden bij ons zodat wij de beste stage voor je hebben en alle tijd hebben om een visa te regelen voor je stage Afrika.

Stage Zuid Afrika Ervaring

Kosten

Omdat we te maken hebben met wisselkoersen, kunnen de kosten in jouw voordeel werken, afhankelijk van welk land je kiest buiten Europa. Een land als Zuid-Afrika, 1 € = ZAR 15,45! Dit betekent dat je kan leven als een koning als je de euro besteed in Zuid-Afrika. Andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld zou heel duur zijn omdat je daar te maken hebt met de Pond. Stage in Afrika is daarom interessant om naar te kijken.

Stage Zuid Afrika Braai GO

Afstand

Als je gaat naar het buitenland voor een stage, kies dan een land op enige afstand. Als stagiair leer je het meest in een vreemde omgeving met een vreemde cultuur, hierdoor leer je ontzettend veel. Dit zal jou helpen de wereld te zien vanuit een ander gezicht. Landen die je vaker in Europa heb bezocht zullen een mindere invloed op je hebben omdat je daar toch nog een keer heen kan voor vakantie.

Stage Zuid Afrika Culturen

Ontwikkelde en nieuwe economie

Het is niet altijd het beste om een land als stage te kiezen dat volledig is ontwikkeld, hier zijn de markten en mogelijkheden vaak verzadigd zoals in Nederland. In opkomende economieën is er ruimte voor groei en dat is de reden waarom veel multinationals kijken naar opkomende markten. Zuid-Afrika is zo’n land waar kansen liggen voor bedrijven. In zo’n land leer je voor een stage meer dan in een verzadigde markt.

Zuid-Afrika als voorbeeld

Zuid-Afrika is een mix van de eerste wereld ontwikkelingen en het nog op te bouwen onderdelen van een economie. Er is een enorme kans in Zuid Afrika omdat het gezien wordt als de toegangspoort tot Afrika. De sterk ontwikkelde infrastructuur van wegen, spoor en internationale luchthavens verleent grote zakelijke mogelijkheden voor vele branches en sectoren. Zuid-Afrika staat bekend als een hogere inkomensklassen door het Internationaal monetair Fonds en is ook de thuisbasis van de meest geavanceerde, brede industriële sectoren van het continent.

Cape Town is één van de hoofdsteden van Zuid-Afrika’s, werd verkozen door de New York Tribune en Guardian Newspapers als de meest gewilde bestemming in de wereld in 2014! De “Mother City” is omgeven door natuurschoon en filmploegen worden vaak gezien om te profiteren van het uitzicht dat zich uitstrekt van de majestueuze Tafelberg tot aan de witte stranden van Camps Bay.

Als antwoord op jouw vraag “Waarom een stage in het buitenland?” Is Zuid-Afrika een mooi antwoord om voor dit land te kiezen. Je kan je verheugen op Big 5 Safari, Parachute springen, Haaien duiken en je ziet de regenboog natie, verkozen tot een van de vriendelijkste mensen ter wereld !

GO Stage Afrika, zal je helpen bij het plannen en regelen van jouw reis om deze perfect te maken en nooit meer hoeven te vergeten. Klik op Meer informatie voor een GRATIS introductie Skype gesprek!